Sunday, August 21, 2011

Jenaka - Menyamar

Ahmad dan Abu tinggal dalam sebuah kampung.....
suatu hari mereka masuk pertandingan bola sepak, malangnya mereka kalah 4-0....
disebabkan rasa malu berdepan dengan orang kampung (kalah teruk la katakan)...
mereka melarikan diri ke bandar dan menyamar.....

Ahmad memakai baju ala2 cowboy dan pergi ke bandar kuala lumpur....
dia berjumpa dngn seorang nenek .... nenekitu berkata "eh kau buat apa kat sini"
ahmad memandang pelik nenek itu kemudian berlalu pergi dari situ....



keesokan harinya daa memakai pakaian ala2 pak arab dan pergi ke bandar kuala lumpur....
dia berjumpa lagi dngn nenek itu....nenek itu berkata "eh jumpa lagi kita kat sini"

ahmad rasa hairan dan bertanya "macam mana nenek kenal saya?"
nenek itu berkata "eh kau ni buat2 tak kenal plak... ni aku la, Abu...."


share dari SINI



Comments
15 Comments

15 Orang Yang Prihatin:

My Name is Mar said...

Ho-ho-ho!
Ok... Rasanya pernah terbaca.. Kat mana ntah..

anGah said...

@My Name is Mar mgkin dekat sumber di atas kot.. huhu

Citarasa Rinduan said...

heheheh.
lawak hujung minggu....

Lelord said...

ekekekee terhibur selepas bersahur

anGah said...

@Lelord lepas sahur? len macam je? takkan baru lepas sahur? huhu.. lepas makan pe? haha

anGah said...

@Citarasa Rinduan hoho

Cik Ice said...

Kihkihkih..kelakar kau2..:P

reenapple said...

hehehe.. lawak di pagi hari...

anGah said...

@Cik Ice baca 2 3 kali pun dah tk larat nak gelak.. huhu

namaakulynn said...

LOLOLOL. gelak pagi ahad ni. hahaha

faiz said...

haahahaa...last22 member dye sendiri kott..
mehh sama2 ambil peluang 10 ramadhan terakhir

http://faeizma.blogspot.com/2011/08/beramal-dalam-10-ramadhan-terakhir.html

ir prof dr alia rosli said...

hahhahaha, tak leh bla betul

Adzriel @ Liza AB said...

malangnya dia yg tak kenal nenek tu. kira penyamaran tak cukup baguslah. nenek lagi bagus.

Nadzirah K. said...

hahaha...lawaknye :)

Iffah Afeefah said...

cissss
nenek berjaye menyamar


wakaka