Saturday, August 6, 2011

Jenaka - Mary?

Pada suatu hari yg tenang..seorg suami sedang relaxs sambil duduk membaca suratkhabar.....tiba2 dtg si isteri membawa tudung periuk....PANG!!....diketuknya atas kepala si suami.....si suami yg terpinga2.....bertanya.....

"Aper hal ngan awak nih....kenapa awak ketuk kepala saya??"....

si isteri pun menjawap...."nah! awak tengok nih....sambil menunjukkan secebis kertas yg tertulis nama....'Mary'....si isteri tentula menyangka si suami mempunyai kekasih lain yg bernama Mary.... dgn tenang si suami menjawab.... ooo....itu nama kuda yg saya bertaruh semalam.....namanya Mary.....

si isteri pun agak puashati ngan penjelasan suaminya..terus menyambung kerja di dapur.....

Selang seminggu berlaku ketika si suami sedang rehat2 membaca suratkhabar seperti selalu.... PANG!!!....kali ini dengan lebih kuat lagi!....

si suami pun bertanya....aper hal plak awak ketuk kepala saya kali nih???... dengan selamba..si isteri menjawap...."kuda awak telefon!!"....





Comments
7 Comments

7 Orang Yang Prihatin:

Nini Hartini said...

hakhakhak...sah main kayu 3

NMH said...

haha opps gelak sopan..sengal

Izzy Izzudin said...

mcam ku knal lawak ini...tp, dimana ya???

anGah said...

izzy: tu ada dekat sumber

HasrulHassan [HH] said...

Salam.
Aku blogger copy paste, ada masalah ke? buku teks pun dok copy paste benda sama tetiap tahun. Aduhhh .. tak faham la, apa salahnya copy paste benda elok, benda yang dibaca dan berikan faedah. Kalau tak adalah adegan copy paste ni, tak terfikirkah kita bagaimana hadis dan al quran tu disampaikan kepada kita ..umat akhir zaman ni.

Tak yah la nak kecoh2 hal copy paste ni. Kenapa ehh? Sbb hangin tengok trafik A lagi power dari diri sendiri ke? Ishh jangan dok dengki camni, apa kata anda copy paste entri sama ... tengok apa bezanya ... hmm tentu akan ada beza, tak caya? Trylah buat ...

http://www.hasrulhassan.com

blog yang dibenarkan anda copy paste tak perlu rasa bersalah.

cx's said...

haha!

Anonymous said...

nice jokez