Thursday, June 30, 2011

Selamat datang puteri belum bernama

Assalamualaikum.. Selamat pagi :)

Selamat ku ucap datang duhai buah hati.. Selamat ku ucapkan dengan senyuman mesra bersama kasih yang bersemi..

Tiada yang buat mengembirakan di saat ini tika semuanya selamat.. Alhamdulillah ku syukur atas limpahanNya.. Semoga diberkati dan dirahmati kita semua, hendakNya..

Puteri sulung datang ke keluarga kecil kami berdua.. Cucu sulung buat keluarga besar aku.. Kesihatan ibu alhamdulillah.. Kesihatan puteri yang belum bernama lagi, juga sihat.. Walau belum lagi aku puas tatap wajahnya.. Walau belum lagi si ibu lihat raut wajahnya.. Walau belum lagi ku dengar tangisannya.. Masih di dalam jagaan pihak hospital..

Peristiwa:
9pagi check in PMC
11.00 mlm labour room
5.00 pagi bilik operation..
5.50 pagi, kedengaran suara tangisan pertama darinya..
6.20 qamat dan tatap wajah dapat kulihat..
830 pagi si ibu sedar dari bius..

Belum lagi aku tahu apa panggilan dari puteri.. Adakah bapa? Ayah? Abah? Papa?
Si ibu? Mama ? Mak? Nanti la aku fikirkan.. Sedangkan namanya belum ada lagi..

Entry ini di update tika si ibu masih di dalam mimpi.. Antara sedar dan tak sedar.. Aku masih lagi memandang dengan penuh kasih wajah si ibu.. Terimah kasih sayang.. Menggunakan hphone .. Mengantuk 2 malam tidak tidur.. Kenyang dan rokok masih ada.. Huhu
Maaf entry bukan berkisah tentang jiwa jiwa.. Tapi luahan hati aku, hari pertama menjadi bapa.. Kisah jiwaku, menulis cerita ini tanpa si isteroku tahu aku ada blog..



Comments
34 Comments

34 Orang Yang Prihatin:

yatie Awang said...

Tahniah...kakak dulu pun macam tu...bahagia lihat wajah si kecil tu, tenang dan damai, tak sabar2 nak lihat dia membesar

kakak harap sihat semua

hasrul hassan said...

Salam . tahniah angah.

http://www.hasrulhassan.com/2011/06/tahniah-penulis-blog-jiwa-jiwa-dapat.html

anGah said...

Wah.. Brade buat entry khas.. Perghh.. Ty ty

* Zaleta * said...

tahniah angah....

anGah said...

Sama sama akak
Trima kaseh zaleta :)

cinta_lovato said...

tahniah2.. tahniah... huraaaayyyy -)

niena shopping2u said...

tahniah... :)
banyak nama2 yg sesuai, yg pnting bermaksud.. jgn panjang sgt

cucu tun teja said...

akhirnya.....tahniah yea en. angah....

LUNA LANUN said...

ewahhh... minggu ni saja, dah berapa ramai teman-teman di sekeliling aku ni menimang cahaya mata... alhamdulillah. bertambah lagi umat Muhammad S.A.W... semoga menjadi umat yang sejati. amin.

Entri terbaru:

1. Budaya "I FOLLOW U, U FOLLOW ME BACK"

n!cK said...

tahniah..panggil abi=ayahku...hehe..

Lulu Caldina said...

tahniah... Puteri pertama...

mizzkechique said...

tahniah!!

risa said...

alhamdulillah...terharunya membaca:)

atnur @ Iza said...

tahniah! :)

Myvitrd said...

Tahniah2 semoga sihat2 hendaknya

slumberdek said...

tahniah....

harrazdani said...

tahniah......;)

Salim Harmanain said...

tahniah... :)

iLa VaNiLLa said...

tahniah !! gembira... ^^

Penyair SenjA said...

alhamdulillah....tahniah angah....:)

oshin-jamel said...

tahniah yer....:)

PeRmAtA bIrU said...

wah..kalau la isteri encik angah tahu angah ada blog.. mesti bertambah bahagia dia membaca luahan hati angah ni... macam x caya je..macam novel cinta... tahniah yer angah... nama anak biar maksudnya indah... dan namanya biar mudah2 yer...

Enchik Nine said...

tahniah dan jalankan tanggungjawab anda sebagai parentz dengan sebaiknya... igt, nak jaga diri sendir tu mudah, nak jaga anak tu susah (pandai-pandai je ak nie hahaha...) tp tu la yg benar, sbb anak perempuan nie lah yg paling berat nak jaga, kalaulah neraka jalannya habis semua lealki terdekatnya ayah, abang, adik lelaki dll akan sama ikut... ok... nama yang cantik untuk baby nie sy cadangkan nuri (cahayaku) syakira (yg bersyukur) :D

tahniah :D

shandye. said...

congratulations! nnt ble dh ada nama jgn lupa update! ngee...

p/s: harap sudi kemaskini bookmark ke blog saya kerana saya sudah berpindah ke SINI. thanks!

Dee Chicuita said...

tahniah angah! im sooo happy for you <3

lieynanilaz said...

tahniah....

aizamia3 said...

tahniah.. buat angah dan isteri.. ;)

gadisSETAN said...

wooo

Sang Pencinta said...

tahniah..

Edy Ramanov said...

salam. sudah follow blog ni. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq

Pape tah..!! said...

tahniah..
pikul amanat yg diberikan ALLAH dgn belaian ksih syg serta didikan agama...tahniah sekali lgi..seronoknye jdi ayah..

Asha Nini said...

tahniah bro :)

mama comel said...

wah..thniah...dah jadi papa...:)

M.Y.S.O.U.L said...

so sweet ...(^_^)