Wednesday, March 23, 2011

Luahan hati seorang awek



Kadang dalam satu hubungan di antara pasangan kekasih (selalunya remaja) selalunya tutur kata tidak selari dengan apa di dalam hati.. Ini selalu berlaku ketika pasangan tersebut dalam menjaga hati pasangannya yang lain..

Di sini beberapa contoh yang biasa kita lihat atau dengar.. Dan aku buat beberapa contoh dari luahan hati seorang perempuan kepada lelaki..

Kalau awek tu cakap : bla bla bla...


Kalau awek tu cakap : Awak awak.. Next time kita sembang lagi ye..

Maknanya: Dah la.. Boring sembang gan ko..


Kalau awek tu cakap: Its okey.. Saya tak kisah..

Maknanya: sape kata aku tak kisah?


Kalau awek tu cakap: Saya suka dekat awak.. tapi better kita kawan je, saya tak bersedia la lagi awak..

Maknanya: aku memang tak nak kat ko.. ko bukan taste aku da..


Kalau awek tu cakap: eh eh.. Awak ada call saya ke? Takde pun Miss Call..

Maknanya: Malas aku nak melayan ko..


Kalau awek tu cakap: Next time ye.. Saya bz la sekarang ni.. Nanti kita keluar ye.. Saya call awak ye

Maknanya: aku tak nak keluar ngan ko, tak reti2 bahasa lagi ke?


Kalau awek tu cakap: i tak kisah penampilan u macam mana pun

Maknanya: selekehnya pak we aku...


Kalau awek tu cakap: lain kali kita keluar lagi ekk? i kena balik cepat la...ada hal...

Maknanya: inilah first and last aku keluar ngan ko...


Kalau awek tu cakap: saya suka lelaki yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla...

Maknanya: excuse me! ciri2 tu tak de kat ko..so..paham2 sendiri la


Kalau awek tu cakap: u keje kat mana? as what?

Maknanya: kalo setakat keje ntah hapa2 tak payah le ngorat aku...



Haha.. lawak lawak.. Aku saja suka suka ja haa... hoho..



Comments
8 Comments

8 Orang Yang Prihatin:

maJian :D said...

hm blog niy memg tak ley copy yew ?

Senorita Nadira said...

bhahaaaahha:D
soooooooo trueeeeee:))))))))

cik AngguR said...

heh ebetoi betoi betoi salu dok guna ayt2 tu hak hak

nurfazeela said...

hanya mampu tersenyum :)

Azzy Zieyya said...

no 2 je yg btol...yg laen x...huhuu

@~~SanChai~~@ said...

pade aku tak semestinye ayat tu menunjukkan perkare di atas.. contoh kalu kene balik awal ade hal.. abis tu nak gune ayat ape lagi kan... kene la bgtau kene balik awal ade hal.. tak sume perkare kite leh translate direct mcm tu.. what ever pon aku ske la blog ni.. enjoy bace...

Anonymous said...

hahaha dan haha dan ha....

nurinqist said...

BETOL3 ! AGREE 100%