Wednesday, March 16, 2011

Dan kerana nilai air mata itu....




Kita tidak dapat ulang masa silam untuk memungkinkan bahagia masa depan, kita belajar dari kesusahan untuk menapak mencapai bahagia

Walau sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan airmata apabila hatinya dilukai.. Namun kaum wanita janganlah mengambil kesempatan di atas pengorbanan yang dilakukan lelaki untukmu itu.. Dan jika lelaki itu tidak mampu membuatkan kamu bahagia, segeralah kamu melepaskan dia berlalu pergi..


Apabila seseorang lelaki benar benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya dapat di lihat dengan jelas.. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini tiba tiba menjadi selembut kapas.. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan melakukan apa sahaja utk kekasihnya

Pada wanita yang pernah membuat lelaki itu menangis kerananya.. Sedarlah hati lelaki takkan lembut dan menjadi seolah kebudak budakkan jika cintanya tidak sepenuh hati.. Hargailah lelaki itu yang pernah menangis disebabkan kamu.. Kadang dalam riak matanya memberi satu jawapan untuk seribu soalan pada kamu.. Cubalah memahami walau sejenak

Dan bila terjadinya satu saat genting perpisahan, jangan sangkakan tiada kepedihan dalam lubuk jiwa lelaki itu.. Sedangkan lelaki jua bisa menangis dari dalam hati.. Bukan kerana ego mahupun sombong akan diri.. Tapi itulah lelaki yang dunianya amat berbeza.. Kesedihan hanya mampu dipendamkan saja seolah membiarkan angin lalu menyapa

Air mata seorang lelaki amat sukar untuk mengalir.. Amat tinggi nilai jatuhnya setitis air itu yang menjadi punca mengalir pabila kecewa dalam sesalan.. Kadang kesedihan yang teramat menusuk kalbu pun belum pasti lelaki itu menangis.. Dan kerana seorang wanita yang pernah membuat dunia cintanya musnah, pasti ada yang pernah mengalir air mata





Comments
29 Comments

29 Orang Yang Prihatin:

Penyair SenjA said...

kerana lelaki itu juga manusia...;)..pertama kali hadir diberandamu...salam hati

Sentuhan Jiwa said...

haha.. org petama komen status aku neh.. huhu.. tahniah.. hehe

aidilprincess said...

hi...hi...

Sentuhan Jiwa said...

hoi.. hoho

Anonymous said...

nice :)

c0ke_teh0ais said...

lelaki yg selalu bt b0d0 se0lah2 xda apa2 berlaku,,pdhal br lps break ngn gf k0t,,xphm2,,hehe~

syieha_wanah said...

oo, ptt bf saya jrg ngis.. bla gduh truk2 ja ngis... mahal sgt upanya

eiyla mohd said...

fuyoo..nk follow blog angah lah..
kita pun baru bljar gak nih..:)

~anGah said...

erkk.. haha.. dalam proses mengenal erti blog..hahha

ilhani_nurash said...

oh lelaki :)

leha said...

ade ke lelaki yg sggup mengis sbb wanita ??klu ad pn,lelaki tu mmg btol2 syg kt wanita tu ..tp mmg sush nk cri lelaki mcm tu..T_T

aL-gOjO said...

lelaki juga mempunyai hati dan perasaan :)

Ariff Fadzlie said...

ada je..lebih2 lagi lelaki yg kene tinggalkan oleh perempuan..jgn ingt laki ni xda perasaan. kami juga hanya manusia biasa yg dikurniakan air mata..

sweetPerhaps said...

sy prnh rse lelaki nangis sbb sy,n sy taw yg dye sgt2 ikhlas dgn sy..bg sy rupa pras bknlah mnjd stu perkara utama untk dijadikn tmn hdup nmun keikhlasan ...sy dpt rsa keikhlasan itu..:)

anGah said...

ilhani: oh gadis... hehe

leha: eh ada la.. takkan takde.. hoho

al-gojo: ya ya.. manusia biasa juga...

ariff: mcm pernah kena tinggal je.. haha

sweet: huhu.. yaka.. beruntung la kamu..

sweetPerhaps said...

alhamdulillah, dye nmpk bersgguh2 sgt dlm hbungan nie..tu je la,law dye jdoh sy,sy trima tp law dye jdoh org len pom sy jga trima..:)

sweetPerhaps said...

sy amt suka tulisan2 kamu dlm blog nie..sgt mature..mybe kamu seorg yg romantik nie..agk2 sy la..huhuhu

anGah said...

sweet: haha.. mana da.. kat luar saya jenis rileks.. haha.. mcm takde perasaan asyik gelak ja.. kena marah pun gelak.. sedey pun gelak.. hoho

ema said...

lelaki oh lelaki... itulah lelaki..

sweetPerhaps said...

ekkk..camtu ekk..kirenye diam2 ubi berisi la nie yer..

anGah said...

eh mcm tue ka? hahaha... dunia alam maya semata mata..

HanzSensei™ said...

Sekadar lelaki biasa....:)

M.Y.S.O.U.L said...

tp cam ne plak klu lelaki menangis padahal die sndiri yg mahu putuskan hubungan??

nsa_fyra said...
This comment has been removed by the author.
greengurlz said...

dye sggp wat segalenye untuk aq....dye la org petame tlg aq ketike aq ssh...n dye jgk penah nangis kerna aq...ya allah...ak rindu n sygkn dye sgt...now dye bkn milik aq lepas dekat 4 tahun bersama..kiteorg slalu gado n pts...tp yg last nie wat aq nekad n xnk pujuk dye lagi...but now aq rase sunyi n nyesal sgt..aq rindu kn dye sgt2...dye yg terbaek untuk aq smpi aq xmampu nk syg org lain...now dh 8 bln kite pts..aq ttp syg ko...ameirul haizat nasaruddin...

:: hargai la lelaki yg benar2 sygkn korg..jgn lepaskn nye ketika dlm keadaan mara korg mgkin akn nyesal...::

s u a r a h e a R t y said...

u. . .i share taw ~

zaza asmizah said...

tak taw nak kata pe?? 1st time lelaki(boyfriend) menangis kerana aku masa brcinta form3..2nd time lelaki yg sama (dh husband)nangis tika die wat hal..3rd lelaki tu nangis lagi ketika dia lafaz kan cerai pada diriku...ikhlas tak ikhlas die nangis tak taw la..so tu la LELAKI..

syana' budak engineer. said...

ptut lar ..mahal sgt upenyer air mata laky..
ptut lar ..bf sy jarang nangis ,,:)

Pink Addict! said...

no komen...just jln2...singgh blog sy ye