Monday, March 26, 2012

Namun aku ingin kamu tahu, aku tak bisa hidup tanpamu..

Sumber Google
Pernahkah anda terlalu mencintai seseorang, hinggakan bergetar di dada dan celaru minda anda dalam seharian.. 

Kadang memaksa akan diri mengaku ada satu naluri ingin bersama selamanya.. 

Melihat akan ertinya kasih itu, memberi kata yang memberi akan cinta..


Dan satu tika.. Ada sejarah tentang kenangan itu.. Di mana setelah ada kata terluah.. Ada janji jua terjalin..

Kita berjalan berlalu pergi.. Ku hulurkan tangan, di sambut olehmu.. Dan kita bersama sama berjalan menyusuri jalan..

Dan jalan iti berliku.. Jauh lagi perjalanan kita.. Dan jalan itu penuh ranjau.. Semakin kuat ku gemgam tanganmu.. Ada getaran di jiwaku kasih...

Sekiranya langkah ini berlalu dan membuatkan kamu menanti, dan tertunggu tunggu.. Maafkanlah aku.. Maafkanlah daku kerana aku telah nekad.. Aku telah berazam dengan sepenuh hati.. Untuk pergi jauh dari dunia kita.. Kerana kita bukan lagi bersatu.. Kerana kita bukan lagi aku dan kamu yang dulu..

Aku ingin kamu tahu.. Walau langkahku goyang.. Walau langkahku berat.. Aku ingin ada kamu.. Aku ingin kamu tahu.. Aku perlukan kamu.. Akan namun satu hakikat.. Biarkan saja.. Relakan saja.. Walau amat aku mahu kamu di sampingku..

Dan masih ada lagi langkah seterusnya membuat dirimu merana menanti.. Di buai rindu yang mencengkam hati.. Meratap rayu dalam esakan berpadu.. Kan ku hentikan saja langkah ini seketika.. Demi untuk tahu.. Kerana hendak mengetahui.. Apa yang belum jua aku tahu.. Mungkin ada yang aku sudah tertinggal.. Jika tiada perkhabaran, sehingga bila bila tetap menjadi rahsia..

Aku ingin tahu satu kisah.. Tentang erti setianya dalam kamar sepi.. Sedang merasakan hanya membuatkan aku semakin lara.. Namun semakin kuat aku ingin tahu.. Dari sebuah penantian yang penuh kesepian..

Dan langkah aku masih lagi tersusun.. Di dalam kamar kesepian mencari suratan yang tiada jawapan dan langkah seterusnya akan aku pastikan.. Agar aku kuat.. Dalam menghayati hamparan kasih agar mengalas suratan Ilahi.. Pasti akan aku serahkan segalaNya pada takdirMu..

Andai tiada lagi langkah, dan dari semuanya setelah hilang sejenak kasih, segalanya dari kesepianmu.. Tiada lagi akan rindunya kamar.. Dan tiada lagi berpaksi akan kebenaran.. Moga kesepian itu ada jawapan..

Aku ingin kamu tahu apa mahuku.. Aku ingin selalu ada denganku.. Aku ingin kamu selalu hadir dan temani aku.. Di setiap waktu.. Di setiap masa.. Kerana kamu kesayanganku..

Dan jika langkah ini tak mungkin aku teruskan lagi.. Bila aku lumpuh dan lemah.. Lalu terjatuh dan tersungkur.. Biarkan saja.. Biarkan saja aku jatuh dan rebah.. Jangan ada mata yang memandang sinis.. Jangan ada tangan yang menghulur.. Aku tidak mahu kamu lihat..

Namun aku ingin kamu tahu, aku tak bisa hidup tanpamu.. Kerana ada kamu melengkapi hidup kita..

Abang sayang ayang sampai tutup mata ini.. InsyaAllah~Comments
2 Comments